CS ENERGIA TARGU-JIU

cropped-logoenergia.png

  Drept la replica la declarațiile lui Porter Troupe din partea conducerii administrative a Clubului Energia Tg-Jiu

Sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016 au pus Clubul Energia în fața unei situații foarte dificile, cunoscută acum de toată lumea, și anume, suspendarea finanțării primite din partea principalului finanțator, Complexul Energetic Oltenia.

Acest lucru a produs o gravă problemă financiară la echipe, aflate în plină desfășurare a competițiilor în care erau angrenate, practic aflate chiar la mijlocul sezonului competițional.

La secția de baschet, unii au înțeles sau au intuit mai repede pericolul, astfel că la finalul lui decembrie, antrenorul Constantinides și-a luat rămas bun de la echipa cu care și alături de care și-a găsit consacrarea.

Pe măsura scurgerii timpului, problemele s-au agravat și la finalul lunii februarie unii jucători au ales să plece la alte echipe pentru a-și asigura liniștea financiară necesară, alții decizând să rămână alături de echipă până la final.

La despărțirea de echipă, Porter Troupe a încheiat cu clubul o înțelegere semnată de părți privind cuantumul și data scadentă a obligațiilor clubului către jucător, această dată fiind încă departe de ziua în care el se decide să facă declarații în presă legate de conducerea secției și a clubului și de nedreptățile care, în opinia lui, îi sunt făcute.

Dacă cele afirmate despre persoane din conducerea clubului pot fi trecute cu vederea, putând fi puse pe seama relațiilor interpersonale ale jucătorului cu aceștia, atingerea adusă imaginii Clubului Energia nu poate fi iertată, având în vedere și statutul special pe care jucătorul l-a avut la Tg-Jiu, statut binecunoscut de toată lumea, iar clubul își rezervă dreptul de a acționa pe căile disponibile pentru prejudiciul de imagine creat.

Articolul și comportamentul sportivului va fi adus și la cunoștința agentului acestuia, care suntem siguri că va dori și pe viitor colaborare, atât cu Energia dar și cu alte cluburi din România, Porter nefiind singurul sportiv impresariat de acesta, iar astfel de relații și colaborări implică profesionalism, discreție, confidențialitate din partea tuturor celor implicați, agent, sportiv, club.

De asemenea, pentru a fi lucrurile clare, domnul Troupe ar trebui să fie conștient că situația sportivă în care echipa de baschet s-a regăsit la finele sezonului, i se datorează, în calitatea de căpitan și component de bază al lotului, într-o anumită măsură și lui, neamintind nimic de înfrângerile de neînțeles cu Mediaș, evoluțiile de neexplicat din înfrângerile de la începutul anului 2016 și să nu mai vorbim de greva spontană dinaintea deplasării de la Pitești.

Apoi, în legătură cu sacrificiul făcut pentru deplasarea de la Yuzne, în Ucraina, trebuie înțeles că neprezentarea echipei, în condițiile în care, cu toate greutățile financiare cu care se confrunta, clubul achiziționase tot pachetul necesar de servicii pentru ca echipa să participe, ar fi atras drastice sancțiuni financiare și sportive nu doar pentru club ci și pentru Federația Română de Baschet, situație în care ar fi fost greu de crezut că acei jucători responsabili de o asemenea rușine pentru Federație ar mai fi putut să-și găsească loc la o echipă din România. Unii mai inteligenți au înțeles acest pericol, acționând ca atare și sacrificându-se, alții nu au avut capabilitatea să înțeleagă sau nu au fost interesați, plecând peste hotare.

Una peste alta, Porter Troupe rămâne un jucător emblematic pentru Energia, chiar și numai pentru multele sezoane bune petrecute la echipă, alături de Darby, Watson, Milosevici și alții pe care îi uităm parcă prea repede. Cu atât mai mult este regretabilă atitudinea lui față de clubul ce i-a fost casă și familie vreme considerabilă, părăsindu-l imediat ce situația financiară s-a înrăutățit, ca un adevărat sportiv profesionist și apoi aruncând cu noroi pe emblema clubului.

La final, conducerea clubului asigură iubitorii sportului gorjean că sunt depuse toate eforturile posibile, cu sprijinul necondiționat al autorităților locale, pentru a fi găsite soluții care să permită, chiar și în contextul actual, perpetuarea fenomenului sportiv în Gorj, iar toți cei față de care clubul are obligații și îndatoriri să primească cele cuvenite.

Conducerea Clubului A.C.S. Energia Tg-Jiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *